čtvrtek 28. listopadu 2013

Pestrá strava téměř tříletých - II. díl

Pokud jste si četli první díl tohoto seriálu, tak už víte, co vás čeká. Další maminka, dítě a jejich stravování s několika výtečnými recepty.

Pokud se přidáte a do komentáře napíšete vaše oblíbené recepty, budeme moc rády :-)





Petra a Vojtík

Náš obvyklý jídelníček:


snídaně
-kakao, nic jiného Vojtík po ránu nechce, 


svačina
- přesnídávka+bebe sušenky nebo loupáček či müsli tyčku, 


obídek
-naštěstí papká skoro všechno, 

odpolední svačinka
-čerstvé ovoce nebo čoko pudink, či šáteček s meruňkovou náplní nebo něco upečeného od maminky, 

večeře
-polévka, či obložený talířek(chlebík či rohlík se žervé či šunkou a sýrem a okurkou) 

nejoblíbenější laskomina
- bonbóóóóónky :D (lipo je nej nebo medvídci haribo) a lízátko
 

nejoblíbenější jídlo
- špagety, omáčky, kaše s řízkem a hrášková polévka s opečeným rohlíkem na másle
Vojtíkovo nejoblíbenější jídlo :-)


Oblíbené recepty:


Omáčka na špagety (porce pro dvě dospělé osoby a dítko)

300g mletého krůtího masa
   1       cibulka
   4       stroužky česneku
   3/4    sladkého kečupu
   1       rajčatoví protlak
   2 dcl vody
            sůl a koření na špagety

Postup: O restujeme cibulku do zlatova, přidáme mleté maso a česnek, necháme zatáhnout, přidáme sůl a koření a ještě chvilku restujeme, poté přidáme kečup, protlak a vodu, necháme povařit a máme hotovo. A navrch máme rádi nastrouhaný sýr.

   Kari řízečky (pro tři osoby)

   300 g kuřecího masa
   2        vejce
   1        středně velká cibule
   1        lžička kari
   1/2     lžičky papriky
   1        lžíce sojové omáčky
   1        lžíce kečupu
   2        lžíce škrobové moučky
             česnek, pepř, sůl

Postup: Do mísy dáme vejce a ostatní přísady, promícháme a přidáme nakrájené maso na nudličky, necháme tak dvě hodinky odstát v ledničce. Poté restujeme na pánvi, děláme takové malé placičky cca. 6-8 cm. K tomu se hodí asi nejvíce brambory.


  Krůtí guláš (pro 3-4 osoby) 

  400 g krůtího či vepřového masa
  400 g cibule
  1        velká červená paprika
  1        menší rajče
  1        lžička papriky
            česnek, sojová omáčka 

Postup: Nakrájené maso na kostky naložíme do sojové omáčky a necháme hodinku odležet. Osmahneme cibulku, přidáme maso, orestujeme, pak přidáme rajče, papriku, koření, česnek, chvilku restujeme, pak podlijeme vodou a vaříme do měkka. Podáváme s těstoviny či knedlíkem.

Dobrou chuť!

V příštím díle nahlédneme do kuchyně Káti a Ondráška.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat