čtvrtek 5. prosince 2013

Mikuláš, Anděl a Čert - hned 3x. Strašit nebo nestrašit?

Tento týden je naladěn Mikulášsky. Dvě Mikulášské už máme za sebou a třetí nás dnes čeká. A tam ti čerti budou. FUJ. Loni jsem se jich bála i já.

Začalo to už v neděli. Jeli jsme na Mikulášskou do Turnova - celá rodinka :-) Tuto akci každý rok pořádá naše plavací studio Mišutka. Byli jsme už podruhé, takže jsme věděli, co máme očekávat a opět nezklamali a bylo to moc hezké. 
Vzpomínka na loňský rok

Nejprve děti přivítal lední medvěd - maskot Mišutky a společně si zaplavali. Teda, on jim ukazoval ze břehu a děti plavali ve vodě. Po rozplavbě následovala volná zábava, kdy na vodu vypustili nafukovačky a malý čertík děti ze břehu kropil konvičkou a ty se před ním schovávaly pod vodu. Většina se však chtěla sklouznout ze skluzavky do vody. 
Letos - Nikča je ráda, že se vidí s Ondrou


A pak to přišlo. Zazvonil zvoneček a do bazénu vešel Mikuláš, Anděl a Čert s Čerticí. Děti byly trochu zaražené, ale moc breku slyšet nebylo. Vojtík od Milči se trochu bál (a to ho doma čerty vůbec nestraší), tak s ním poodešla dál od těch čertisek. Niki si šla  (nechtěně - táta tam s ní doplaval) s jedním popovídat. Tak měla pořád ruce v puse a kuňkala, že ji sotva bylo rozumět. Ale řekla mu, že je hodná a doma nezlobí. 
Pak se M.A.Č.Č. rozloučili, že se jdou podívat nahoru, kde za chvíli bude pohádka. A do bazénu vlítl Čert - ošklivý Čert v neoprenu. Skočil za dětma do vody. To už ta naše hrdinka, tak hrdinská nebyla a držela se táty jako klíště. I jemu nakonec zamávala (to loni si s ním šla i plácnout - letos vůbec). On odešel a Niki: "To jsem se vůbec nebála:-)". 
Svačinka a čekání na pohádky - Vojtík, Niki, Ondra

Následovala pohádka o chameleonovi Leonovi, který neuměl měnit barvy. Ta se Nikče, Ondrovi i Vojtovi moc líbila a nakonec zase přišli ty čtyři osůbky. Čerti si raději lehli a mastili karty. 
 
Luky bral Nikču pořád za Čertama

Mikuláš s Andílkem rozdali perníčky a šlo se domů. První Mikulášská za námi.

Ve středu nás čekala Mikulášská od cvičení pro děti. Nikča celý den zlobila. To si to u toho nedělního Čerta asi pěkně zakřikla. 
 
Tak kde jsou? My už jsme připraveni: Niki, Ondra, Elis

Na této akci děti plnily tři úkoly, za které dostaly tři předměty, které jim pomohly dotvořit tři postavičky: Čerta, Mikuláše a Andílka. Nejprve plnily úkol za čertovi oči a učily se u toho básničku - Ententýky. Pak následoval úkol za Mikulášovi vousy a básnička - Mikuláš ztratil plášť. A poslední úkol byl za Andělské hvězdičky s básničkou - Andělíčku můj strážníčku. Když je děti dotvořily, tak přišly ty tři bytosti M. A. a malý Čertík (tomu bylo asi pět:-). Ale i tak byly děti zaražené a ozval se i brek. 
 
Takhle vypadala Nikča s Ondrou, když ty bytosti dorazily

M. A.i Č. si prohlédli výtvory a poslechli tři básničky, pak dětem rozdali dárečky a nakonec se s nimi rozloučili.
S výtvory se musely všechny děti pochlubit

Mikuláš nezapomněl ani na nejmladšího Matěje


No a dnes nás čeká ta nejhorší. Nikča zase celý den neposlouchá, ale že bych jí řekla, že si ji odnese Čert, tak to raději nedělám. Nestraším ji tak moc. Ale říkám jí, že jí asi pěkně vyhubuje. No jsem na to zvědavá, jdu sepsat dopis do Knihy hříšníků, ze které pak Mikuláš čte. Dneska budou ti Čerti tři a jsou to ti echt rakouský. Móc ošklivý. Takže Nikču bude držet Luky a já se skrčím někde v koutě. No jak to dopadne vám popíšu, až se vrátíme.

Co se týče toho strašení: neteř Verunka taky někdy umí zazlobit a tak má její taťka číslo na Čerty (čertovské vyzvánění v mobilu) a stačí jen pohrozit a ona je hned hodná. No dnes jsem na ni zvědavá, protože se prý už od včerejška bojí. 
Jedni naši známí taky strašili svého syna čertem. Ten k nim pak přišel a syn z toho začal koktat a už se toho nezbavil.
Takže s Čerty nejsou žerty, buďte na svá slova opatrní.
 
A co vy? Strašíte své děti? Přijdou k vám dnes čerti? 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat