čtvrtek 12. prosince 2013

Mikuláš, Anděl a Čert - jak to bylo dál?

Tak jsem si doma zapomněla foťák (teda Luky ho nechal v autě, které nebylo v dosahu, takže jsem ho prostě s sebou neměla). No a tak fotil "švagr", jenže od něho dostanu fotky asi až v novém roce (pracovní vytížení:). A psát v lednu o Mikulášovi je trochu out. Tak použiji fotodokumentaci z loňska (čerti byli stejní) a popřípadě ji aktualizuju :-))))


Minulý týden jsem touto dobou psala první díl tohoto minipříběhu. A konečně ho také zakončím.

Takže jsme vyrazili ke švagrové na Mikulášskou. Nikča už cestou říkala, že se trochu bojí a že se ji tam moc nechce. Nějaké skupinky oněch bytostí jsme cestou taky potkali, což jejímu strachu ještě přidalo. Ale na návštěvě na všechen strach zapomněla a užívala si bratránky a sestřenice. Až do té půl šesté, kdy zazvonil zvonek a venku cinkali řetězy. 

V tu chvíli já šla do kouta a Nikča pádila tátovi kolem krku. První je šla okouknout Vikynka - nejmladší sestřenka (16 měsíců). Ta se na čerty smála a dělala blblblblbl. Jenže s Mikulášem se kamarádit nechtěla. Jakmile k ní přistoupil, tak spustila takový brek, že se s ní táta musel schovat do obýváku. Nejstarší Pepa (10let) si z nich dělal srandu, ale když začali číst z knihy hříšků, tak mu trochu zatrnulo, co všechno o něm vědí. 
Pepča s Čertem

Kubík (5let) ze sebe vykuckal písničku "Šel zahradník do zahrady", ale tu jeho verzi jste v životě neslyšeli :-). 
Kubík si taky připravil kostým

Verunka (4roky), ta se opravdu bála (to už víte z jedničky), ale nikam neutekla a statečně to tam s námi přetrpěla. Jen básničku neřekla žádnou.
Čerti - hnusáci

No a Nikča? Ta se držela táty jako klíště. Písničku "Mikuláš ztratil plášť" přespívala snad 20x. Na chvilku se taky schovala do obýváku, ale nakonec podala ruku i tomu nejstrašnějšímu Čertovi a slíbila, jak bude hodná. No co vám budu povídat - sliby chyby. Je pěkný raubíř.

Mysleli jsme, že jsou všichni Čerti už za námi, ale omyl. V pátek šla Niki tradičně do školky a tam pro ně měli připravené překvapení. V půlce za nimi přišel M.A.aČ. A Niki, která na to nebyla připravená začala plakat jako první. K ní se přidal Ondrášek od Káti, který se i schoval pod stůl. Ale nakonec zatancovali "Kolo, kolo mlýnský" (prý to byla nejrychlejší verze, kterou kdy zvládli). A dostali odměnu. Celý víkend o tom ještě povídala, tak to snad tak strašné nebylo. 

A jak to dopadlo u vás ostatních? Jsem zvědavá :-)

Pokud si chcete přečíst o tom, jak to zatím vidí se slavením Mikuláše maminka ročního klučiny a jak se slaví Mikuláš v Nizozemí, tak si klikněte zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat