středa 11. září 2013

V Niki proudí řecká krev - dovolená 2013



V polovině srpna jsme vyrazili na dovolenou - konečně CELÁ RODINA (takže i s taťkou). 

Jeli jsme autem. Cíl Řecko/vesnička Velika. Před námi 1757 km. Niki byla po cestě úžasná. Skoro vůbec nefňukala. A když přeci jen, tak to bylo kvůli 3 hodinovému čekání na maďarských hranicích. Pro jistotu jsme měli do auta dostatečnou zásobu laskomin, knížky, nalepovánky (ty teď vedou na celé čáře, mají je v Levné knize a my se jimi zabavili po velkou část dovolené), DVD přehrávač a kreslící tabulku. Na cestě tam i zpátky jsme zvládli i dvouhodinovou zastávku na spání.

Pobyt jsme si moc užili. Hlavně na Nikče bylo vidět, jak je ráda, že se jí táta věnuje celý den. A já prostě odpočívala, přečetla jsem dvě knížky, občas uvařila něco z místních surovin (fasolakia, makaronades, řepu...)a těšila se z toho, že po dlouhé době vidím svého brášku. PARÁDA.

A jak Niki nezapře, že v ní z části proudí řecká krev? :-)
- sní celé chapadlo z chobotnice sama. 
- olivy by jedla na kila. Jen kdyby nebyly tak slané.
- už začíná pochytávat řecká slovíčka (děda na ni mluví od narození řecky, ale ona zatím nechce odpovídat. Když ji ale řekne, aby něco donesla, tak jde a přinese správnou věc).
- nevadí jí štípance do tváří. Teda ty od komárů jó, ale ty od místních vesničanů né, ty snáší s grácií :-)
- z moře ji musíme vyhánět (ale to snad každé dítě). Teda, když byly vlny, tak se jí tam moc nechtělo, ale jinak byla pořád jako potápka. Možná díky plavání, na které chodíme.

Návrat do Čech, byl doslova jako studená sprcha, pěkně jsme při vynášení kufrů zmokli. Tak snad nás příští týden čeká ještě trochu sluníčka, abychom si užili babího léta, které tu bývá krásné.

P.S. Bepanthen Plus se nám samozřejmě opět hodil. Brácha si popálil ruku o cigaretu a jeden den nás pěkně poštípali komáři, tak jsme se mazali všichni.

Žádné komentáře:

Okomentovat